tisdag 20 april 2010

T som i Turin.



Idag blev det ett besök i den stora staden Turin. Vi lämnade hotellet runt 7.30 och vi alla var enormt trötta och ville inget hellre än att få sova. Bussen tog oss från Piazza Dante vid 8.00 och sedan vidare mot Turin i ungefär tre timmar, då passade många på att sova en stund.
Väl i Turin blev det en promenad bort mot något slags välkänt torg. Sedan fick vi tid att äta vår lunch och de flesta blev smått lyckliga över Mc Donalds skylten och åt sin lunch där.

Efter lunch väntade shopping och lite sightseeing bland gatorna. Vi var dessutom med om en lite rolig händelse, en tant anklagade oss för att ha en falsk 50 euro sedel och ville inte låta oss betala. Hehe, vi blev smått oroliga men det visade sig bara att hon var trött på oss turister.

Anyways den riktiga anledningen till att vi befann oss i Turin var för att besöka ett väldigt stort filmmuseeum. Vilket var mycket givande. Vi fick nämligen veta hur filmen hade sin början, vi såg en Darth Vader original mask från Klonerna anfaller och vi fick se Charlin Chaplins hatt.


Sedan kom vi till slutet av guidningen och vi fick lägga oss i stolar och stirra upp i det stora kupoltaket och se animationer som snurrade runt.

Efter det fick vi nån timme att fortsätta shoppa innan bussen skulle ta oss hem igen. Så då gick vi till olika stånd utanför museet och prutade på smycken, Kim ägde!

Vid 15.45 kom bussen och det var dags för den långa turen tillbaka, några sov, några spelade kort och några lät.. högt.
Måste erkänna att det kändes bra att se Imperia sticka fram mellan bergen, kändes lite som att vara hemma igen.

Men hur som helst en lyckad dag!


Bussresan hem, vi tittar på Big Bang Theory.

/ Maja O_o - Kim - IZAbelle, LinneA.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar