fredag 23 april 2010

Hemma hos Columbus

5 ringde klockan på rum nr. 6. Sen var det iordningfix och frulle, därefter raka spåret till tåget som skulle avgå runt halv 8.





Tidigaste dagen ever så alla var lagom pigga och glada. Tågresan tog runt 3 timmar och sen var det byte till t-banan som tog oss till stationen De Ferarri.



Vi gick upp på Piazza de Ferarri och gick bort till Columbus boning. Ett väldigt litet och trångt hus och allt där var orginal så man var fett rädd att ha sönder saker. Historifreaken Maya köpte med en kopia på hans hyreskontrakt. Efter husvisiten följde ännu en samling med historiaspekulationer. Vi skulle se hur de valde att framställa Columbus som person och det han åstakommit. Vad man valde att ge mest fokus.


En välbehövlig paus kom sen. Vi fick då 1 timme fritt till att käka lunch och shoppa. Italienska donken, hahaha. Maya som är föredetta donkenarbetare granskade och resultatet blev som följer... 9/10; då var mat, service och matsal inräknad. En liten sak som är kul är att om man beställer en vanlig meny får man Sveriges big size. Det blev snabblunch och sen kutade vi in i 2 affärer, H&M of course. Man måste ju se om det är samma som i Sverige. Sen en annan som heter Pinkie.


Vi möttes upp på Piazza de Ferarri vid fontänen. Sen gick vi i samlad trupp mot Musé del mare. Poliserna vi såg på vägen var lite läskiga de hade så mycket vapen. Frågan är om man ska känna sig säker eller osäker.. De hade k-pistar. På museet fanns kartor, båtmodeller och man fick testa att ro och annat kul. Några i klassen testade att utvandra till Amerika.

Avslutet blev besök på 2 olika ställen där rika i Genua bott. Därefter reste vi hem med ett något snabbare tåg. Dagens bästa var helt klart den vitmålade snubbe som vi trodde var en staty från början. Han var helt grym, en Columbuskopia som tog allas uppmärksamhet. Han rörde sig precis som en staty som nyss vaknat till liv. Många bilder blev det på honom. Han var verkligen stencool!


Nathalie, Emelie och Maya


=^.^=

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar